باران ادامه دارد؛ در خانه بمانید

مدیرکل ستاد بحران استان کرمانشاه اظهار کرد: با توجه به اینکه پیش بینی شده بارندگی ها تا روز شنبه تداوم داشته باشد، از شهروندان می خواهیم از ترددهای غیرضرور در سطح شهر و جاده های برون شهری بپرهیزند و سعی کنند در خانه بمانند.
کد خبر: ۱۲۰۱۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹ 29 October 2015
مدیرکل ستاد بحران استان کرمانشاه اظهار کرد: با توجه به اینکه پیش بینی شده بارندگی ها تا روز شنبه تداوم داشته باشد، از شهروندان می خواهیم از ترددهای غیرضرور در سطح شهر و جاده های برون شهری بپرهیزند و سعی کنند در خانه بمانند.

حسین باباجانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در 48 ساعت اخیر که بارش مداوم باران در استان کرمانشاه را شاهد هستیم، رکورد بیشترین بارندگی با 163 میلیمتر متعلق به شهرستان پاوه بوده و در مجموع میانگین بارندگی در سطح استان حدود 80 میلیمتر بوده است.

وی در مورد رخدادها و حوادثی که در پی بارش باران در 48 ساعت اخیر در استان حادث شده گفت: با توجه به اینکه پیش بینی این وضع را از قبل داشتیم و در اخطاریه و اطلاعیه هایی خطاب به فرمانداری ها و دستگاههای عضو ستاد بحران نیز اطلاع رسانی کردیم، خوشبختانه آمادگی مناسبی برای این وضع وجود دارد و تاکنون حادثه ای که منجر به فوت یا خسارت چشمگیر مالی در نتیجه بارش باران باشد را نداشته ایم.

باباجانی به آبگرفتگی سطح شهر گیلانغرب با توجه به واقع شدن این شهر در دامنه کوه اشاره کرد و گفت: شب گذشته تا ساعت 3 بامداد دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران در این شهر مشغول ارائه خدمات به شهروندان بودند و خوشبختانه از بروز هرگونه رخدادی ممانعت شد.

وی به قطع برق دهستان حیدریه از ساعت 12 شب گذشته اشاره کرد و گفت: با تلاش همکاران ما در ستاد بحران، برق این دهستان در ساعت 2 بامداد وصل شد ضمن اینکه ریزش کوه در محور سومار و حوالی سد شرفشاه نیز خسارتی در بر نداشت.

مدیرکل ستاد بحران استان کرمانشاه همچنین به محاصره شدن یکی از روستاهای بخش سرمست (گواور) از توابع شهرستان گیلانغرب اشاره کرد و گفت: همکاران ما با بیل مکانیکی موفق شدند مسیر جدیدی برای آبهای تجمیع شده در اطراف این روستا باز کنند و این مشکل را نیز برطرف کنند.

وی همچنین از گشایش دوباره مسیر حمیل به ایلام که بدلیل ریزش کوه مسدود شده بود، خبر داد و گفت: این حادثه مابین تونل های شماره یک و 2 این محور اتفاق افتاد.

باباجانی همچنین به آبگرفتگی 12 روستا از توابع شهرستان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این آبگرفتگی دارای تلفات مالی و جانی نبوده است.

وی اظهار کرد: مشکل عمده در شهرستانهای اورامانات (جوانرود، روانسر، پاوه و ثلاث باباجانی) نیز آبگرفتگی معابر می باشد.

عشایر و باران/ به خارج از شهر نروید!

به گفته مدیرکل ستاد بحران استان کرمانشاه در پی باران 48 ساعت اخیر در 2 مورد برای خانواده های عشایری استان مشکلاتی از جمله محاصره شدن در میان آب پیش آمد که با تلاش دستگاه های عضو ستاد بحران یکی از این حوادث ختم به خیر شده و تلاش برای نجات یک خانواده دیگر همچنان ادامه دارد.

باباجانی اظهار کرد: هم اکنون یک خانواده 6 نفری عشایر در روستای چقابلک بخش ماهیدشت در محاصره آب قرار دارند که از سوی ستاد بحران همه امکانات از قبیل قایق، تراکتور و خودروهای آبی - خاکی به منطقه روانه شده اند تا مشکل را برطرف کنند.

وی همچنین از نجات خانواده دیگری از عشایر استان در حوزه شهرستان گیلانغرب از سوی ستاد بحران خبر داد و گفت: این خانواده که دچار آبگرفتگی شدند، با تلاش فرماندار و امام جمعه این شهر و همراهی دستگاه های ستاد بحران نجات یافتند و به مکانی امن منتقل شدند.

این مسئول همچنین از ایمن بودن جاده های برون شهری در 48 ساعت اخیر خبر داد و گفت: خوشبختانه خبر یا گزارشی مبنی بر سوانح خودرویی و تلفات احتمالی جانی در محور و راههای استان کرمانشاه تاکنون گزارش نشده است.

وی در عین حال به مردم استان کرمانشاه پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه براساس پیش بینی هواشناسی قرار است بارندگی ها تا روز شنبه ادامه داشته باشد، از تردد غیر ضروری در سطح راه های برون شهری بپرهیزند.

وی همچنین به خودروهای عبوری در مسیرهای بین شهری توصیه کرد که از توقف در محل رودخانه های دائمی و فصلی خودداری کنند.

استان کرمانشاه با 24 هزار کیلومتر مربع مساحت و اقلیم های آب و هوایی گرم، سرد و معتدل بصورت میانگین سالانه 460 میلیمتر بارش دارد (البته این شرایط ویژه سالهای بارشی نرمال می باشد) اما در چند سال اخیر بدلیل خشکسالی سطح بارندگی های استان بسیار کم شده است بگونه ای که در سال بارشی گذشته میانگین بارندگی های استان کرمانشاه به 315 میلیمتر کاهش یافت.

این در حالیست که کرمانشاه دارای 750 میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره سازی آب در پشت سدهای به بهره برداری رسیده است ولی در سال گذشته کمی بیش از نصف این ظرفیت، آب در پشت سدهای استان تجمیع شده بود.

بیشتر رودخانه های فصلی، دائمی، چشمه ها و سراب های استان هم خشک شدند که پر سر و صداترین خشکیدگی با بازتاب گسترده در رسانه های داخلی و خارجی هم متعلق به چشمه تاق بستان بود.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار