سخنان تامل برانگیز رئس دانشگاه یاسوج
عریان : بعضی اوقات مؤسسان دانشگاه‌ها مدیران استانی و نمایندگان بودند و آمایشی انجام نگرفت که کجا نیاز به دانشگاه داریم و گاهی یک شهر کوچک که ظرفیت یک دانشکده را هم نداشت چند دانشگاه ایجاد کرده ایم البته وزارت بهداشت نسبت به وزارت علوم، غیرانتفاعی‌ها و آزاد عمل کرد و رشد منطقی تری داشت.
کد خبر: ۸۱۰۴۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۹ 01 January 2020

بی شک توسعه همزمان کمی و کیفی دانشگاه ها می تواند به موتور محرکه ای برای توسعه پایدار و افزایش رفاه در زنگی یک منطقه منجر شود. در این خصوص اگر توازن مناسب در توسعه دانشگاه ها برقرار نباشد ، خود می تواند به عنوان معضلی هزینه های غیر ضرور بر جامعه وارد کرده و عملا به یدی در راه توسعه تبدیل شود.

توسعه کمی دانشگاه ها یکی از مواردی است که در برهه هایی در کهگیلویه و بویراحمد به شدت پیگیری می شد و در جای جای این استان شاهد افتتاح واحد های دانشگاهی بوده ایم که اکنون مشخص شده است بسیاری از این واحد ها غیر ضرور بوده اند چیزی که دکتر عریان رئیس دانشگاه یاسوج به آن اذعان می کند.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، رئیس دانشگاه یاسوج گفتگویی با ایسنا داشته است که در بخشی از این گفتگو با بیان اینکه دانشگاه‌های ما بیمارند، بیان کرد: در رشد دانشگاه‌ها هوشمندانه و کارشناسانه عمل نکرده ایم و کسانی که دانشگاه‌ها را رشد داده اند از مفهوم دانشگاه‌ها خیلی اطلاعی نداشتند و بعضی اوقات مؤسسان دانشگاه‌ها مدیران استانی و نمایندگان بودند و آمایشی انجام نگرفت که کجا نیاز به دانشگاه داریم و گاهی یک شهر کوچک که ظرفیت یک دانشکده را هم نداشت چند دانشگاه ایجاد کرده ایم البته وزارت بهداشت نسبت به وزارت علوم، غیرانتفاعی‌ها و آزاد عمل کرد و رشد منطقی تری داشت.
رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه دانشگاه را صرفاً محل آموزش دانشجویان نمی دانیم بلکه رافع مشکلات استان و کشور هم می دانیم، تصریح کرد: سالانه حدود ۱۵۰۰ پایان نامه رشته های کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه اجرا می شود و در صورتی که ۱۰ درصد این پایان نامه ها به سمت مشکلات استان سوق داده شوند، هر ساله حدود ۱۵۰مشکل استان برطرف می شود، چرا مدیران دستگاه‌های اجرایی استان از پایان نامه‌های دانشجویان این دانشگاه پشتیبانی و حمایت نمی کنند و پروژه‌های مورد نیاز خود را به دانشگاه‌ها در قالب پایان نامه واگذار نمی کنند.
واقعیات کار دانشگاهی در کهگیلویه و بویراحمد / بی اطلاعی نمایندگان و احداث بی رویه دانشگاه ها

عریان بیان کرد: دانشگاه یاسوج ۲۵۰ عضو هیئت علمی دارد که ظرفیت خوبی برای کارهای پژوهشی در استان است .
وی یادآور شد: می توانیم بجای پروژه‌های کوچک در بخش‌های مختلف به از این ظرفیت در زمینه‌های منابع طبیعی، زنبور داری، احیاء جنگل‌ها، گردشگری، آب، ریزگردها، شهر هوشمند و مقاوم سازی پل‌ها و ساختمان‌ها، کشاورزی، هوا و فضا، نفت و گاز، برق استفاده کنیم. به عنوان مثال در بخش گردشگری باید از کارهای سنتی عبور کنیم و چند سرمایه‌گذار بزرگ با ایده های نو به استان دعوت کنیم.
بودجه آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در رأس بودجه ها باشد
رئیس دانشگاه یاسوج گفت: جهت اجرای همه مسایل مطرح شده باید نیروی انسانی متخصص و توانمند داشته باشیم تا بتوانند با کمترین امکانات خلق ایده و طرح های نو کنند بنابراین به نظر می رسد برای تربیت نیروی انسانی مختصص اگر می‌خواهیم استان سر و سامان پیدا کند حداقل تا ۱۰ سال باید بودجه آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در رأس بودجه ها باشد. در سفری که به هندوستان داشتم هر طرف نگاه می کردم خیابان‌ها مملو از متکدی بود اما دانشگاه‌های این کشور لوکس و مجهز به امکانات، کتابخانه، تجهیزات، آزمایشگاه‌های استاندارد و اینترنت پرسرعت بود.
عریان افزود: اگر می خواهیم روی عافیت ببینیم باید به دانشگاه ها و آموزش و پرورش توجه کنیم، دانشگاه‌های استان خیلی حال و روز خوشی ندارند بطوریکه امسال ما را مجبور کرده‌اند بودجه‌مان را برای سال ۱۳۹۹ با ۶ درصد اضافی ببندیم اما آیا تورم ۶ درصد بوده؟ و یا به مرحله ای از رشد و تکامل رسیده ایم که در جا بزنیم؟.
با این وضع ادامه کار در دانشگاه یاسوج امکانپذیر نیست
وی اظهارکرد: آزمایشگاه این دانشگاه خالی از تجهیزات است و مواد مصرفی‌مان تقریباً به انتها رسیده است و ادامه کار با وضع موجود امکانپذیر نیست. اگر بخواهیم در شرایط سخت روی پای خود بایستیم باید به دانشگاه‌ها که در شرایط سخت، سلولهای بنیادی، نانو، علوم پزشکی و شیمی کشور در بین ۱۰ کشور اول دنیا قرار گرفته اند، توجه داشته باشیم که حاصل اینها سر سفره مردم خواهد آمد و خیلی از کارهای دانش بنیان زاییده افکار محققان، دانشجویان و اساتید دانشگاه‌هاست.
رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به ویژگی‌های مدیران خوب، تصریح کرد: مدیر باید در کار خود از لحاظ تئوریک و عملی خبره باشد، دلسوز، دارای نگاه ملی باشد و به توسعه پایدار فکر کند و شایسته ترین ها را بکار بگیرد. متأسفانه در این استان مدیر خوب را کسی می دانند که بتواند بیشترین استخدام فامیلی را داشته باشد، قوانین را عایت نکند، بدون داشتن بودجه کلنگ زنی کند و بدهکاری به بار بیاورد.
عریان تاکید کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به مدیران کارآمد، توانمند و لایقی نیاز دارد که برای توسعه استان تلاش کرده و از فرصت‌ها بتوانند به خوبی استفاده کنند. باید اتاق فکری از مدیران دغدغه مند استان تشکیل شود تا نقشه راه توسعه استان را طراحی کنند.
وی خاطرنشان کرد: باید در زمینه عمده محصولات کشاورزی از جمله سیب درختی، انگور و مرکبات با ایجاد کارخانه های فرآوری و بسته بندی به رنگین کردن سفره کشاورزان، مشغول بکار شدن فارغ التحصیلان دانشگاهی، درآمدزایی، اقتصاد و اشتغال استان کمک کنیم.
مدیران حق ندارند وقت خود را بی جهت تلف کنند
رئیس دانشگاه یاسوج عنوان کرد: مسئولیتی به ما مسئولان و مدیران واگذار شده و باید پاسخگو باشیم، حق نداریم وقت خود را بی جهت تلف کنیم بلکه برای رسیدن به توسعه پایدار باید مضاعف از وقت اداری و مکلفی خود کار کنیم.
عریان افزود: دانشگاه یاسوج ۲۵۰ عضو هیئت علمی شامل ۱۱ استاد تمام، ۸۰ دانشیار، یک مربی و مابقی استادیار دارد و در این دانشگاه حدود ۶۰۰۰ دانشجوی آقا و خانم در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد(۱۲۰۰) و دکترا(۳۰۰) مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: پژوهش در دانشگاه یاسوج رشد خوبی داشته است، بیان کرد: از هفت طرح پژوهشی انعقاد قرار داده شده با این دانشگاه در سال ۹۶ در سال گذشته این تعداد به ۵۱ طرح رسید و در سال‌جاری انتظار داریم که وضعیت دانشگاه از نظر تعداد طرح‌ها و مبلغ بهتر شود. طی سال ۹۷ حدود دو میلیارد تومان طرح پژوهشی داشت که نسبت به سال قبل افزایش چهار برابری داشت اما در شأن دانشگاه نیست و باید بالای ۲۰ میلیارد تومان طرح پژوهشی داشته باشد که ایده آل ما اینست که سالانه هر عضو هیئت علمی دانشگاه یک طرح پژوهشی داشته باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار