مصادیق کم فروشی مشخص شد

مدیرکل استاندارد استان همدان نقص کیفی در کالا و خدمات را هم از مصادیق کم‌فروشی عنوان کرد.
کد خبر: ۴۴۷۸۵
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹ 08 June 2015

مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: نقص کیفی در کالا و خدمات از مصادیق کم‌فروشی و تقلب است.

فرهاد تیموری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان نقص کیفی در کالا و خدمات را از مصادیق کم‌فروشی و تقلب دانست و اظهار کرد: استانداردهایی که برای کالاها تدوین شده‌ و به ویژه آنهایی که در کشور اجباری شده‌اند، الگوهایی هستند که با رعایت آنها می‌توان از کم‌فروشی و نقص کیفی کالا جلوگیری کرد.

وی تأکید کرد: توجه به این امر باعث تأمین نیازهای کیفی محصولات مورد مصرف در جامعه و افزایش استقبال مردم به مصرف کالاهای تولید داخل خواهد شد.

مدیرکل استاندارد همدان گفت: اغلب مردم کم‌فروشی را کمبود وزنی، حجمی و یا در تعداد یک محصول معنا می‌کنند به طوری که اگر در وزن، حجم و یا تعداد یک کالا نسبت به میزانی که بر روی برچسب آن کالا درج شده باشد کمبودی وجود داشته باشد می‌تواند به عنوان کم‌فروشی مورد اعتراض و برخورد قانونی قرار گیرد.

وی ادامه داد: این قبیل کم‌فروشی‌ها به دلیل اینکه مصرف‌کننده می‌تواند با مشاهده وضعیت ظاهری کالا و مقایسه آن با برچسب روی کالا تا حدودی به وجود این عیب پی ببرد می‌تواند اندکی از ناراحتی مصرف‌کننده بکاهد زیرا با علم به اینکه احتمالاً در میزان کالای مورد خریداری کمبودی وجود دارد مبادرت به خرید کالا می‌کند.

تیموری ابراز کرد: عرضه کالای فاقد بسته‌بندی و یا فله‌ای که عمدتاً به وسیله ترازوها مورد توزین قرار می‌گیرد و به مصرف‌کننده فروخته می‌شود نیز در صورتی که ترازو و یا وزنه‌های مورد استفاده معیوب باشند می‌تواند باعث کم‌فروشی در جامعه شود.

وی گفت: در همین راستا ضرورت دارد اصناف و بازاریان از سالم بودن ترازو و معیوب نبودن وزنه‌های مورد استفاده در داد و ستد عمومی مطمئن شوند.

مدیرکل استاندارد همدان با بیان اینکه کم‌فروشی در کالاها نوع دیگری نیز دارد که مصرف‌کننده به راحتی متوجه آن نمی‌شود، در تشریح آن افزود: این عیب همان نقصان کیفی یک کالا و محصول است که در هنگام تولید کالا مورد رعایت قرار نمی‌گیرد.

وی استفاده از مواد اولیه نامرغوب، عدم رعایت استانداردهای تعیین شده، عدم کنترل کیفیت کالا در فرآیند تولید، استفاده از افزودنی‌ها و رنگ‌های غیر مجاز برای ماندگاری بیشتر محصول در انبار و ظاهرپسندی بیشتر کالا در بازار را از مصادیق این نوع نقصان کیفی دانست.

تیموری با بیان اینکه این موضوع سلامتی و ایمنی جامعه و اقتصاد خانواده را تحت شعاع قرار می‌دهد، گفت: این گونه نواقص کیفی بسیار نگران‌کننده‌تر از نواقص کمی خواهد بود.

وی تأکید کرد: رعایت استانداردها و معیارهای فنی تعیین شده در تولید کالا تحت هر شرایطی وظیفه کاری تولیدکنندگان محسوب می‌شود و هر گونه کوتاهی در این خصوص مصداق بارزی از کم‌فروشی پنهانی است.

مدیرکل استاندارد استان همدان اظهار کرد: به طور حتم بی‌توجهی نسبت به این موضوع، برای کم‌فروشان تبعات دنیوی و اخروی در بر خواهد داشت.


اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار