دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پنجمین دوره آموزشی مشاور کتابدار در شیراز به هشت آسیب اساسی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اشاره و عنوان کرد: مشکلاتی از قبیل ساختاری، محتوایی، بودجه، قطع ارتباط، سوء مدیریت‌های قبلی، برنامه‌ریزی و... از مسائلی است که با شش یا هفت ماه کار کردن حل و فصل نمی‌شود.
کد خبر: ۷۲۵۶
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴ 23 February 2015

به گزارش ایسنا، علیرضا مختارپور دوشنبه چهارم اسفند در پنجمین دوره آموزشی مشاور کتابدار در شیراز بیان کرد: هم‌اکنون دوهزار کتابخانه در کشور به شبکه سامان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور متصل شده‌ است.

او حضور در عرصه گفتمانی کتاب را وجه مشخصه بارز این حوزه نسبت به سایر مشاغل دانست و افزود: برخی با تعابیر خاصی از کتابداران یاد می‌کنند اما این مهم در حالی جایگاه خود را پیدا می‌کند که در ابتدا کتابدار به تکریم خود بپرازد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از کتابداری به عنوان ارزشمندترین امور در کشور یاد و اضافه کرد: وظیفه یک کتابدار آشنایی با مسائل روز و آخرین تألیفات علمی، فرهنگی و ... است.

مختارپور تصریح کرد: تنها با ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، گفتمان این حوزه در جامعه گسترش می‌یابد.

او به هشت آسیب اساسی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اشاره و عنوان کرد: مشکلاتی از قبیل ساختاری، محتوایی، بودجه، قطع ارتباط، سوء مدیریت‌های قبلی، برنامه‌ریزی و... از مسائلی است که با شش یا هفت ماه کار کردن حل و فصل نمی‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه عمومی کشور اظهار کرد: مدیری که نمی‌تواند در کاهش مشکلات به این نهاد کمک کند خواهش می‌کنیم دست از سر آن بردارد.

مختارپور خواستار بالابردن آستانه تحمل کتابداران و رعایت محدویت‌های قانونی شد و گفت: بودجه سالانه نهاد کفاف حقوق یک سال کتابداران را نمی‌دهد.

او اضافه کرد: آیین‌نامه و ضوابط جامع بودجه نیم‌درصدی را که در قانون توسط شهرداری و پرداخت آن به نهاد تعریف شده تدوین کرده‌ایم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با مخاطب قرار دادن کتابداران، تأکید کرد: احترام و تکریم و وحدت خود را به هیچ قیمتی از دست ندهید.

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز گفت: کار کتابداران با انتخاب، تهیه و توزیع کتاب به کتابخانه تمام نمی‌شود.

رمضانی وجود نیروی انسانی متخصص حوزه کتاب و معرفی منابع مهجور موجود در کتابخانه‌ها را مهم‌ترین دستاوردهای این نهاد برشمرد که در برگزاری دوره‌های آموزشی مد نظر قرار می‌گیرد.

او با بیان این‌که با برگزاری این دوره‌ها به دنبال ارتقای فضای گفت‌وگوی کتابداران با مخاطبان خود هستیم، خاطرنشان کرد: مهمترین دستاورد این دوره تعامل و اشتراک فکری با مشاوران کتابدار است.

دبیرکل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: ‌هم‌اینک با برگزاری این دوره که در 18 استان کشور نیز برگزار شده بیش از 650 کتابدار در دوره‌های آموزشی مشاور کتابدار شرکت کرده‌اند.

رمضانی همچنین حوزه کودک و نوجوان، رمان، معرفی ترجمه‌های قرآن و ... را از پرچالش‌ترین محورهای این دوره آموزشی عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، پنجمین دوره آموزشی مشاور کتابدار با حضور استان‌های یزد، بوشهر و چهارمحال و بختیاری به میزبانی استان فارس از امروز به مدت چهار روز و تا هفتم اسفندماه جاری در شیراز در حال برگزاری است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار