در دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد؛

وضعیت نیروهای شرکتی دستگاه‌های اجرایی باید ساماندهی شود/ نیاز به‌ چاره‌اندیشی برای تثبیت اشتغال پایدار در کردستان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، در نشست فعالان اقتصادی استان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر ضرورت ساماندهی وضعیت نیروهای شرکتی دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و گفت: دولت باید در کنار حمایت از تعاونی‌ها و رفع موانع بیمه‌ای کارگران ساختمانی، برای تثبیت اشتغال پایدار در استان چاره‌اندیشی کند.
کد خبر: ۱۲۰۵۸۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۳ 29 August 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کردستان، «برهان صلواتی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان روز جمعه در نشست مشترک فعالان اقتصادی و اعضای شورای اداری استان که با حضور احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، ضمن خیرمقدم به وزیر و هیئت همراه، با اشاره به ظرفیت‌های غنی کردستان گفت: این استان در حوزه‌های کشاورزی، منابع آب، باغداری، معادن و به‌ویژه منابع انسانی توانمند، جایگاه ویژه‌ای دارد و انتظار می‌رود دولت با رویکردی حمایتی این ظرفیت‌ها را به فرصت‌های بالفعل اقتصادی و اشتغال پایدار تبدیل کند.

وی با اشاره به نرخ بیکاری در استان یادآور شد: بر اساس آخرین آمار، نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۴ به ۶.۶ درصد کاهش یافته و مشارکت اقتصادی مردم نیز رشد قابل توجهی داشته است. این روند نشان‌دهنده آن است که کردستان در مسیر توسعه و سرمایه‌گذاری گام‌های مؤثری برداشته و نیازمند استمرار حمایت‌های دولت است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت مهارت‌آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: ناوگان آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در استان باید از لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقویت شود تا بتوان دوره‌های آموزشی متناسب با نیاز بازار کار برگزار کرد. 

به گفته وی، ارتقای مهارت جوانان می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش بیکاری و افزایش بهره‌وری داشته باشد.

صلواتی همچنین به سیاست‌های حمایتی وزارتخانه در حوزه اشتغال اشاره کرد و گفت: برنامه‌هایی همچون کارورزی دانش‌آموختگان، یارانه دستمزد، مشاوره‌های بیمه‌ای و طرح‌های اشتغال حمایتی باید در استان کردستان با سهم بیشتری اجرایی شود. البته در دولت‌های گذشته این سیاست‌ها نقش مؤثری در اشتغال داشت و امروز نیز انتظار می‌رود سهم کردستان به‌طور ویژه در نظر گرفته شود.

وی در حوزه تعاونی‌ها نیز اظهار کرد: استان کردستان دارای تعاونی‌های متعددی است که بسیاری از آن‌ها متشکل از نیروهای تحصیل‌کرده هستند، اما به دلیل نرخ بالای تسهیلات بانکی، امکان توسعه فعالیت آن‌ها محدود شده است. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان، خواستار مساعدت دولت و بانک‌ها در زمینه پرداخت تسهیلات کم‌بهره به تعاونی‌ها شد و تأکید کرد: همچنین ضروری است بخشی از مجوزهای اقتصادی در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری به بخش تعاون اختصاص یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل کارگری و بیمه‌ای اشاره کرد و گفت: تعیین تکلیف وضعیت بیمه کارگران ساختمانی یکی از مطالبات جدی این قشر است و باید در دستور کار قرار گیرد. 

صلواتی همچنین بر لزوم ساماندهی نیروهای شرکتی دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و خواستار توجه ویژه دولت به این موضوع شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در پایان با قدردانی از حمایت‌های استاندار و همراهی نمایندگان مجلس گفت: امیدواریم با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان، گام‌های مؤثری برای توسعه کردستان، رفع موانع اشتغال و تقویت تعاونی‌ها برداشته شود.

انتهای پیام/

آخرین اخبار