به گزارش خبرنگار تابناک کردستان، در جلسهای که با حضور مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان برگزار شد، حجتالاسلام محمد کاروند، اظهار داشت که ستاد امر به معروف نباید در امور مساجد دخالت کند، مدیریت امور مساجد در کشور بر عهده شورای سیاستگذاری مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، پایگاههای بسیج و نیز اداره کل اوقاف و امور خیریه بوده و جایگاهی برای امر به معروف و نهی از منکر تعریف نشده است.
این جلسه که به درخواست دبیر ستاد استان با موضوع محوریت قرار گرفتن مساجد برای رفع آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و دینی و مذهبی در بین محلات سطح استان به ویژه نقاط کمتر برخوردار برگزار شد و در آن ستاد پیشنهادی را برای همکاری بیشتر متولیان امور مساجد داشت به این صورت که از طریق هیئت امنا و امام جماعت مسجد، مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و دینی و مذهبی قشرهای آسیبپذیر در همه زمینهها شناسایی شود تا به این وسیله مسجد در هر محله به عنوان پایگاه و مأمنی برای رفع مشکلات مردم باشد اما کاروند به صراحت ورود ستاد را در این امر معروف، نهی کرد.
لازم به ذکر است پیشنهاد این طرح قبلا مورد موافقت حجتالاسلام والمسلمین پورذهبی، نماینده ولی فقیه در کردستان و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان و نیز حجتالاسلام والمسلمین خواجهلو، رئیس شورای سیاستگذاری مساجد استان قرار گرفته بود.
موضعگیری کاروند نسبت به جایگاه امر به معروف به عنوان فریضتین الهی و یکی از مهمترین فروع دین و در عین حال اصل هشتم قانون اساسی و نیز قانون مصوب مجلس سال1394 در حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر، جای تعجب داشت. گستره امر به معروف و نهی از منکر شامل تمامی مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، اداری و دینی و مذهبی بوده و انتظار نمیرفت مدیرکل اوقاف به دبیر ستاد امر به معروف، امر کند که بروید در پاکها بگردید و با بدحجابها برخورد کنید.
امروزه همه علما دین و صاحبنظران معتقدند مساجد باید در زمینه احیای و اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بیش از گذشته فعالتر و از هر طرحی برای تقویت جایگاه مسجد استقبال شود.
ستاد امر معروف و نهی از منکر مطابق قانون با بهرهمندی از 18 عضو اصلی در قالب 6 وزارتخانه، فرماندهی سپاه کشور، فرماندهی فراجا، دادستان کشور، رئیس صداوسیما، نمایندگان مجلس، رؤسای حوزه علمیه خواهران و برادران، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و رئیس و دبیر ستاد برخوردار بوده و علاوه بر این تمامی ادارات و نهادها میبایست شورای امر به معروف داشته باشند.
ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مطابق وظایف قانونی خود در راستای احیای فریضتین الهی در همه زمینهها تلاش خالصانه خود را داشته و کوچکترین اهمیتی به سخنان ناآشنایان به دستور الهی امر به معروف و نهی از منکر را نمیدهد.